Grad Sisak traži pogodnu parcelu ili postojeći prostor kako bi i Galdovo dobilo dječji vrtić, rečeno je večeras na zboru građana Gradske četvrti Galdovo na kojem je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček razgovarala s građanima ove četvrti. Izrađuje se projektna dokumentacija za izgradnju nogostupa u Poljskoj ulici, a projekt je Grad Sisak nominirao prema Nacionalnom programu sigurnosti cestovnog prometa iz kojeg su već do sada sufinancirani neki gradski projekti vezani uz sigurnost na cestama.
Gradonačelnica je podsjetila kako je nakon dugo godina započela rekonstrukcija Savske ulice i završena je prva faza, a druga faza radova u ovoj ulici uslijedit će nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.
Napravljeno je i dječje igralište i to na inicijativu građana upravo nakon posljednjeg zbora građana u Galdovu.
Bilo je riječi i o problemu Galdovačke ulice koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta koje, unatoč stalnim zahtjevima gradonačelnice Ikić Baniček, još nisu krenule s rekonstrukcijom ove ulice i izgradnjom nogostupa i biciklističkih staza.
Građane je najviše zanimalo uređenje ulica, posebno Poljske i Radničke, a naveli su i probleme s čišćenjem kanala te s javnom rasvjetom čija rekonstrukcija, kako je najavljeno, kreće tijekom ovog mjeseca.