Nakon provedenog javnog savjetovanja o novom načinu izračuna troškova vode i odvodnje za domaćinstva i tvrtke, a zbog preuzimanja pročistača otpadnih voda, gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček donijela je odluku da će kubik vode pojeftiniti kako bi se u potpunosti izjednačila razlika između troška koji za Sisački vodovod predstavlja pročistač i dosadašnje cijene usluga, a računi za građane i poduzetnike bi ostali isti kao do sada.

Sustav odvodnje je spojen na pročistač otpadnih voda te je, nakon probnog rada, pročistač u potpunosti u svoju nadležnost preuzela gradska tvrtka Sisački vodovod. Godišnji troškovi za rad pročistača iznose oko 3,3 milijuna kuna, no racionalizacijama unutar tvrtke cilj je postići uvijete da taj trošak ne poveća dosadašnje račune za vodu i odvodnju. Kako se, ugovorom koji je potpisan s Hrvatskim vodama još 2013. godine, Grad Sisak obvezao povećati cijenu vode i odvodnje radi troškova pročistača, u izračunu troškova za vodne usluge mora se ugraditi i trošak pročistača, no zato će cijena kubika vode znatno pojeftiniti da se ukupni trošak ne poveća.

Prema Zakonu o vodnom gospodarstvu jedinice lokalne samouprave na čijem području djeluje Sisački vodovod trebaju dati svoju suglasnost, no s obzirom da gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je ujedno i predsjednica Skupštine, nije dala suglasnost, postupak će se ponoviti s novim izračunom prema kojem neće doći do ukupnog povećanja cijena usluga Sisačkog vodovoda.

Među mjere racionalizacije poslovanja Sisačkog vodovoda, nakon preuzimanja tvrtke Vodoopskrba Kupa i spajanja u jedno poduzeće, valja najaviti osnivanje Centra dijeljenih usluga kojem će sve sisačke gradske tvrtke prepustiti dijelove poslovanja koje ne predstavljaju baznu djelatnost, te će razmjerno, zajednički dijeliti troškove poput računovodstva, nabave, voznog parka, čišćenja i sl. Centar dijeljenih usluga će biti smješten na Zagrebačkoj ulici nakon što je Auto promet uspješno preuzeo nekretnine Mototehne u stečaju te proširio dvorište za potrebe svog voznog parka.