Grad Sisak zadovoljan je odličnim rezultatom koji je ostvarila novom ovogodišnjom mjerom potpore kojom Grad Sisak, subvencijom Auto prometu Sisak, pomaže sisačkim obiteljima u vremenima kada su kućni budžeti pod udarom stalnih poskupljenja zbog inflacije. Od početka godine Auto promet Sisak zabilježio je značajan porast broja putnika učenika, umirovljenika i starijih od 65 godina, kojima Grad Sisak od ove godine plaća troškove korištenja gradskog prijevoza.

U prvih 8 dana ove godine na gradskom i širem gradskom području prevezeno je 4.897, odnosno 37% više umirovljenika te 969 učenika, što je čak 53% više u odnosu na isto razdoblje lani. Ono što posebno veseli jest da je Auto promet Sisak zabilježio i rast novih korisnika vrijednosne SKartice, što pokazuje da je uvođenje ove mjere bilo potpuno opravdano.

„Hvala Siščanima koji su prigrlili ovu mjeru jer imamo odličan gradski prijevoz i prijevoznika s najmlađim voznim parkom u Hrvatskoj. Iako cijene prijevoza u sisačkom gradskom prijevozu nisu visoke, ipak je rast životnih troškova učinio svoje i smanjio nam je kupovnu moć. Ovom mjerom uklonili smo i tu prepreku. Učenici osnovnih i srednjih škola, umirovljenici i stariji od 65 godina sada imaju puno veće mogućnosti kretanja po gradu, druženja, posjećivanja gradskih priredbi, prijatelja i rodbine, sve o trošku Grada Siska, grada zadovoljnih obitelji“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček komentirajući prve rezultate Auto prometa Sisak u ovoj godini.

Iz Auto prometa podsjećaju da svi koji žele koristiti ovu pogodnost, trebaju imati SKarticu i redovito se njome registrirati na uređajima u autobusima. Novi korisnici svoje SKartice mogu jednostavno nabaviti na blagajni autobusnog kolodvora.