U prostorijama Centra kreativne industrije (CIKS) održana je završna konferencija projekta Unaprjeđenje komunalne infrastrukture poslovne zone Komunalna zona Sisak, a riječ je o ulaganju u izgradnju prometnice s komunalnom i energetskom infrastrukturom te aktivnostima promidžbe i vidljivosti. Prometnica je povezala Zvonimirovu ulicu s Komunalnom zonom Sisak čija je ukupna površina 19,9 ha podijeljena na 37 parcela, a u zoni djeluje više od 20 poslovnih subjekata. U sklopu projekta izgrađeno je 217 metara prometnice s kompletnom komunalnom infrastrukturom, energetski učinkovitom rasvjetom te 57 parkirnih mjesta kojom je poboljšana kvaliteta prometne povezanosti. Radove je izvodila Zajednica ponuditelja Toni Gale i Ceste Sisak, a stručni nadzor provodila je tvrtka Trasa Adria.

Voditeljica projekta Sanja Stojaković Aleksić podsjetila je kako je vrijednost projekta 4.270.096,64 kuna, a Gradu Sisku dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 2.654.619,42 kuna u okviru Poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček naglasila je kako su završne konferencije korisne jer protekne određeno vrijeme tijekom kojeg su vidljivi pravi učinci određenog projekta.

-Frekvencija vozila koja se kreću ovom cestom, a i same aktivnosti u ovoj zoni, dokazuju da je ovaj projekt bio pun pogodak. Posebno me veseli što će sljedeće godine krenuti i izgradnja hotela u toj zoni što je velika potreba u gradu Sisku, ne samo zbog poslovnih ljudi koji dolaze u Sisak, nego i zbog natjecanja i manifestacija, neka veća natjecanja moramo odbijati, jer nemamo dovoljno smještajnih kapaciteta. Pored ove spojne ceste, u tijeku je izgradnja park&ride parkirališta koje će riješiti problem parkiranja za sve naše sugrađane koji ostavljaju svoje automobile i vlakom ili autobusom putuju u Zagreb – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.

Jedan od poslovnih subjekata koji posluju u Komunalnoj zoni Sisak je i Matija Cvetnić koji je naglasio kako nova prometnica svim poduzetnicima, ali i korisnicima pomaže da izbjegnu gužve na Zagrebačkoj.

-Nama koji poslujemo u Komunalnoj zoni ide u korist sve što se na toj lokaciji izgradilo. Cijeli centar je živnuo, a ima potencijala za još neke nove stvari – rekao je Cvetnić.