Startaj s Piskom, druga je faza razvoja PISKA u sklopu koje je proširen i opremljen prostor za poduzetnike u Poduzetničkom inkubatoru Sisak. Opremljeno je novih 1.745 m2 prostora na drugom, četvrtom i petom katu kroz 32 funkcionalne- prostorne jedinice, konferencijsku dvoranu i sale za sastanke. Prostor je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima i vlasnicima start-up tvrtki koji će u tom prostoru stvarati dobre poduzetničke ideje i otvoriti nova radna mjesta. Tim je povodom danas u prostorijama Poduzetničkog inkubatora održana i završna konferencija projekta Startaj s Piskom kojoj je, uz voditeljicu projekta Krunoslavu Kosinu Milutinović i osnivača Applied Ceramicsa Matta Darka Sertića i ostale goste, prisustvovala i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček podsjetivši kako je Grad Sisak ovaj projekt podržao od samog početka, prije pet godina kada je PISAK prvi put otvorio svoja vrata poduzetnicima.
-Grad Sisak u partnerstvu s PISKOM četiri godine subvencionira prostor za korisnike, početna potpora je 70 posto koja se tijekom godina postupno smanjuje. Grad Sisak je tu da zajedno s poslovnim bankama ponudimo najpovoljnije kredite na tržištu za poduzetnike kroz program Sisački poduzetnik što uspješno radimo protekle četiri godine. Mislim da broj od 35 korisnika kredita koji su iskoristili više od 35 milijuna kuna u Sisačkim poduzetniku je dokaz da je takva linija bila potrebna. Grad je također tu da pomognemo kroz sve kontakte i poticaje da poduzetnici odaberu Sisak za razvijanje svojih poslovnih ideja. Ako se složimo da nam je to cilj, onda smo svi zajedno na dobrom putu – naglasila je gradonačelnica.
Poduzetnički inkubator Sisak – PISAK projekt je kompanije Applied Ceramics nastao kao rezultat želje za stvaranjem okruženja koje će svojim znanjima, kvalitetom i umrežavanjem omogućiti razvoj mikro, malog i srednjeg poduzetništva te start-up tvrtki.