Treći kapitalni projekt Grada Siska je ledena dvorana Zibel koja će biti izgrađena do prosinca ove godine. To je trenutno najveće gradilište u gradu na kojem se nalazi veliki broj radnika i strojeva, radi se od jutra do mraka kako bi cijeli posao bio završen u roku. Radove je obišla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je naglasila kako se radovi odvijaju po planu.

-Uklanjaju se stare konstrukcije, ide temeljenje i stabilizacija i nakon toga će se izdizati čelične konstrukcije za budući krov. Sredstva za prvu fazu su osigurana su u iznosu 23 milijuna kuna, a za drugu fazu smo sredstva osigurali reprogramom kredita i uštedama iz tih reprograma starih kredita tako da su sredstva u proračunu. Očekujem da u prosincu naši hokejaši i klizači stanu na novu ledenu plohu i uživaju bez obzira pada li kiša ili je toplo za to doba godine, a ostatak godine dvoranu će koristiti ostali sportaši, odnosno bit će multifunkcionalna dvorana i za neke manifestacije.  Ovih dana intenzivno radimo na pripremi troškovnika i dokumentacije i u onom trenutku kada se budu radili zidovi i krov raspisat ćemo natječaj za drugu fazu odnosno za obrtničke radove i opremanje dvorane iznutra – rekla je gradonačelnica.

Gradonačelnica Ikić Baniček podsjetila je kako je izgradnja ledene dvorane Zibel kruna njezinog mandata.

-Prvi kapitalni projekt bio je pješačka zona koju smo završili u roku iako neki nisu vjerovali u to. Drugi veliki projekt bio je bazenski kompleks u Capragu kojeg smo također uredili i na kojem je samo prošle nedjelje bilo dvjestotinjak posjetitelja. I treći projekt, kao kruna svega, je ledena dvorana Zibel koja će biti završena do prosinca ove godine. Osim toga završili smo i neke projekte bivše vlasti koji su stajali nedovršeni osam godina kao što je vrtić Različak i područna škola Žabno. U sportsku infrastrukturu u protekle dvije godine uložili smo više do 60 milijuna kuna, uključujući ledenu dvoranu, bazen u Capragu, skate park, sportska igrališta i drugo jer nam je važno da se djeca bave sportom i da se sportske aktivnosti odvijaju na siguran način – dodala je gradonačelnica.

Tom prilikom gradonačelnica je najavila i planove za daljnje poboljšanje komunalnog i društvenog standarda građana.

-Sljedeće godine možemo očekivati izgradnju novog vrtića na Viktorovcu jer postojeći vrtić na Viktorovcu radi u unajmljenom prostoru. Očekujemo pronalazak lokacije i izradu dokumentacije za vrtić u Galdovu koji je nužno potreban tom dijelu grada. Očekujem u funkciji i ledenu dvoranu koja će se već koristiti. U sljedećem razdoblju pojačanu brigu ćemo staviti na nogostupe odnosno sigurnost školske djece do škola, ali i na parkirališta oko škola da roditelji na siguran način mogu ostaviti i doći po svoju djecu. Namjera je da u sljedeće četiri godine asfaltiramo sve prometnice i opremimo ih svom potrebnom infrastrukturom – zaključila je gradonačelnica Ikić Baniček.