Završena je prva faza radova u Rimskoj ulici koja je uključivala novo popločenje nogostupa betonskim kockama od križanja s Ulicom I. K. Sakcinskog do pješačke zone.

-Razlog zbog kojeg smo se odlučili za ovakvo popločenje je jer se sva infrastruktura nalazi upravo u nogostupu i kad god izvodite radove, stavlja se novi asfalt i ostanu fleke. Na ovaj način, ne samo da ćemo dobiti ljepšu vizuru grada i ljepši nogostup, nego ćemo olakšati i izvođačima radova koji će izvaditi kocke gdje se nalazi određena infrastruktura i nakon toga ćemo vratiti kocke i ostaviti sve kako je i bilo – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Radovi u Rimskoj odvijaju se u sklopu projekta uređenja javnih pješačkih i zelenih površina u Rimskoj ulici koji je podijeljen u četiri faze.

Tako će u sljedećim fazama biti uređen prostor ispred knjižnice i Gradske vijećnice koji postaje mali trg s novom urbanom opremom, zelenilom i uredit će se nogostup. Potom slijedi i uređenje prostora ispred bivšeg Bagata, odnosno trgovine Mlina i pekara gdje se već postavlja next bike postaja za iznajmljivanje javnih bicikala. Taj će se prostor još više ozeleniti drvećem i bit će postavljena nova urbana oprema. I četvrta faza odnosi se na rekonstrukciju nogostupa od Gradske vijećnice sve do križanja s Ulicom I. K. Sakcinskog.