Na Trgu hrvatskih branitelja popločene su staze koje prolaze kroz trg, a nedavno je ispred zgrada završeno i uređenje nekoliko parkirališta s betonskim travnatim opločnicima.
-Na Trgu hrvatskih branitelja morali smo napraviti kompromis između osiguravanja mjesta za parkiranje i zelenila, jer većina kućanstava imaju i po dva automobila koja moraju negdje propisno parkirati. Morali smo poboljšati kvalitetu života stanovnika, ali nikako ne na uštrb zelenila – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Upravo će zelenilo biti u fokusu sljedeće godine kada će pune ruke posla imati gradsko trgovačko društvo Komunalac čiji će djelatnici kompletno sanirati postojeće zelenilo, posijati novu travu, posaditi stabla za zasjenu i ukrasna stabla te obrezati živicu. Uz to nastavit će se radovi i na sanaciji preostalih površina ispred zgrada, a bit će postavljena i nova javna rasvjeta. Za nastavak uređenja Trga hrvatskih branitelja u proračunu Grada Siska za sljedeću godinu planirano je 500.000,00 kuna.
Podsjećamo kako su tijekom akcije Zeleni Sisak za zeleni planet u mjesecu listopadu na Trgu hrvatskih branitelja, djelatnici Komunalca posadili 10 novih stabala. Krajobrazna arhitektica Komunalca Morana Čulig naglasila je tada kako se, unatoč prigovorima građana, nekad moraju srušiti stabla koja su opasna za građane ili imovinu.
-Mi kada srušimo jedno bolesno stablo, uvijek se trudimo da umjesto njega zasadimo dva ili tri nova stabla koja će budućim generacijama donositi sve blagodati. Grad Sisak je pun zelenila i to mu daje jedan poseban identitet u odnosu na druge gradove i u tom smjeru nastavljamo dalje – rekla Morana Čulig.