Danas je započelo asfaltiranje rekonstruirane ceste kroz Gredu, dio druge faze proširenja kolnika i izgradnje nogostupa u dužini od 1,2 kilometra, uz uređenje oborinske odvodnje. Radove izvodi uslužni obrt „Toni-Gale“ i vrijedni su gotovo 2,2 milijuna kuna s PDV-om. Kako smo doznali od izvođača, asfaltiranje bi trebalo biti gotovo sutra, ukoliko vremenske prilike dozvole. Rekonstruirana prometnica značajno će unaprijediti sigurnost prometovanja i sigurnost pješaka, a posebno najmlađih koji se njome kreću prema vrtiću i školi.

Gradonačelnica Kristina Ikić zahvalila je Gređanima na strpljenju naglasivši da joj je drago što je dobra suradnja s Vijećam Mjesnog odbora doprinio tome da i uz ovoliko problema Grad Sisak može održati obećanje o ulaganjima u što ravnomjerniji razvoj i prigradskih naselja.

Prvih 1,2 kilometra ove prometnice rekonstruirana su prije dvije godine, a pandemija i potres odgodili su početak izvođenje druge faze. Na koncu, radove je produžio nedostatak asfaltne mase, koju, zbog znatno povećane potražnje za tom sirovinom i to zbog vrlo kratkih rokova za završetak obnova prometnica iz Fonda solidarnosti. Iz istog razloga odgođeno je i asfaltiranje popuno za asfaltiranje pripremljene Poljske ulice, koje je najavljeno za 26. srpnja.