Građanskoj inicijativi Moj grad Sisak odobreno je 1.889.798,00 kuna Europskog socijalnog fonda za projekt ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno u sklopu projektnog prijedloga ZAŽELI – Program zapošljavanja žena. Tim povodom danas su uručeni ugovori za 10 žena koje će u naredne dvije godine pomagati u kućanstvima najmanje 60 starijih osoba na području Siska i okolice te Donje Posavine.

-Žene koje smo zaposlili kroz ovaj projekt su žene starije od 50 godina, a dvije žene su osobe s invaliditetom. Zaposlenice će biti uključene u daljnju naobrazbu, dvije će pohađati edukaciju za računalnog operatera, a četiri za njegovateljicu – naglasila je voditeljica projekta Daša Poredoš Lavor.

Partneri u ovom projektu su HZZZ, područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak te Grad Sisak koji ovaj projekt sufinancira s 10.000,00 kuna.

Zamjenik gradonačelnice Marko Krička istaknuo je kako je na području grada Siska do sada devet udruga prijavilo ovaj projekt te su za sada tri udruge prošle na natječaju od kojih je jedna i GI Moj grad Sisak.

-Posljednjih mjeseci bilo je određenih dezinformacija i laži, ne znam je li iz neznanja ili zlonamjerno , da Grad Sisak nije sudjelovao u ovom projektu. Mi u gradskoj upravi, vođeni gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, imamo totalnu drugačiji pristup razvoju civilnog sektora,a to je da mi potičemo udruge da se prijavljuju na natječaje. Nije nam želja upravljati civilnim sektorom nego ih potičemo da sami nađu svoje aktivnosti. Do sada je kroz te projekte povučeno preko 5 milijuna kuna za područje grada Siska, a očekuje se u konačnici zapošljavanje 80 žena ukoliko svih devet udruga prođu na natječajima – zaključio je Krička.