U sisačkim osnovnim školama za  3.193 učenika započela je nova školska godina. S posebnom pažnjom dočekano je 372 prvašića, za koje su priređeni prigodni programi i koji su na dar dobili brošuricu „Moja školica“, a  u OŠ Viktorovac ih je dočekala i pozdravila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa suradnicima.

Grad Sisak je za sve osnovnoškolce slabijeg imovinskog stanja, a njih je 1.068, osigurao besplatne udžbenike, u školama su uređene informatičke učionice i učionice na otvorenom, nabavljene su pametne ploče.

U novoj školskoj godini uvodi se kao izvannastavna aktivnost  građanski odgoj i obrazovanje, pomoćnici u nastavi će i dalje pomagati onim učenicima kojima je pomoć potrebna, a program produženog boravka provodit će se od ove školske godine i u OŠ Sela, sedmoj po redu od ukupno devet sisačkih osnovnih škola u kojima postoji ovaj odgojno obrazovni rad izvan redovite nastave.

Radi ušteda u potrošnji energije, u OŠ Sela energetski se obnavlja zgrada,   projekt je vrijedan 4 mil. kuna i financira se iz gradskog proračuna i EU fondova.