Zajedničkim bojanjem ograde pored sportskog igrališta OŠ Ivana Antolčića učenici i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i njeni suradnici, završili su radove na uređenju igrališta pored zgrade škole u Komarevu. Bojanju ograde pridružio se i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Siska Zoran Sertić, a ova simbolična akcija pokazala je koliko je djeci Komareva stalo da imaju uređeno mjesto za igru i bavljenje sportom.

„Odlično je da je igralište sređeno jer se tu okuplja puno djece, ali tu organiziramo i malonogometne memorijalne turnire, tako da će sada to biti puno ugodnije. Bez ove mreže bilo je jako nezgodno kada je lopta svako malo završavala ili na cesti koja je vrlo opterećena prometom ili na starom terenu koji je nekoliko metara niže. Ovo će puno značiti za Komarevo i našu djecu“, kazao je potpredsjednik Gradskog vijeća Zoran Sertić.

Radovi na uređenju igrališta obuhvatili su postavljanje nove zaštitne mreže, obnavljanje dijela igrala za djecu, obnovu golova, iscrtavanje novih linija te rješavanje odvodnje oborinskih voda koje su ispirale i prijetile klizanjem tla. Dio je to ovogodišnjih jesenskih ulaganja u održavanje sportskih igrališta i vježbališta, među kojima su i ograde na igralištu na Trgu Vere Grozaj i pored OŠ Viktorovac te dogradnja javnog vježbališta kod Ciglarske grabe.

„Uvijek kada dolazim u Komarevo moram se ispričavati za tuđe propuste zbog kojih još nema nogostupa uz ovu državnu cestu koja je dosta opterećena teškim kamionskim prometom. Nadam se da će Hrvatske ceste pokrenuti izgradnju jer, koliko nam je poznato, postoji cjelokupna dokumentacija i pozivam ih da krenu u to, a Grad će u svemu što bi bilo potrebno uvijek pomoći“, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je donijela i poklon školskoj djeci – nove lopte za nastavu tjelesnog odgoja. Ukupni iznos koji je ove jeseni uložen u obnavljanje igrališta u Komarevu je 115 tisuća kuna.