Kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od 23. ožujka do daljnjega (Odluka u privitku teksta).

Stožer civilne zaštite Grada Siska  zadužen je za osiguranje provedbe i nadzora dozvoljenog kretanja izvan grada Siska osobama  koje imaju vitalne obiteljske razloge, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Osobe s prebivalištem na području grada Siska koje imaju djecu ili starije osobe u obitelji izvan grada Siska, a o kojima moraju vitalno skrbiti, mogu dobiti propusnicu. Za dobivanje propusnice potrebno je ispuniti zahtjev za izdavanje propusnice (Zahtjev u privitku teksta) te ga poslati na e-mail stozer@sisak.hr

Stožer civilne zaštite Grada Siska izdat će propusnicu za izlazak  i ulazak u mjesto prebivališta te je tražitelju dostaviti na njegovu e-mail adresu. Osoba je dužna imati propusnicu kod sebe i pokazati je nadležnima na zahtjev.

Ukoliko niste u mogućnosti poslati zahtjev za propusnicu e-mailom,  niti primiti propusnicu e-mailom, možete je predati u gradskoj upravi, Rimska ulica 26,  radnim danom od 9 do 14 sati.