Sisački vodovod d.o.o. upravo provodi 10,9 milijuna eura ili oko 82 milijuna kuna vrijedne projekte obnove postrojenja, instalacija i zgrada oštećenih u potresu. Dva ugovora financirana iz Fonda solidarnosti EU pokrivaju sanaciju šteta neposredno poslije potresa u postrojenju Novo Selište i sanaciju šteta i vraćanje u tehnički ispravno stanje postrojenja za kondicioniranje vode Novo Selište i vodoopskrbnog sustava kojim upravlja Sisački vodovod. Danas je radove s direktoricom Sisačkog vodovoda d.o.o. Sanjom Mehinović obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

„Najvažnije je u ovom projektu da će njegovim završetkom Siščani dobiti još pouzdaniju vodoopskrbu i da će postrojenje u koje nije odavno ulagano biti potpuno modernizirano i automatizirano. Zadovoljna sam što će za ovaj projekt biti povučen i zadnji euro iz europskih fondova koji će biti uloženi na najbolji način za poboljšanje kvalitete života u Sisku “, kazala je gradonačelnica nakon obilaska.

Trenutno se izvode radovi na obnovi konstrukcije svih građevina postrojenja za kondicioniranje vode u Novom Selištu i vodospremi Sv. Trojstvo, rekonstrukcija nadzorno-upravljačkog sustava, rekonstrukcija sustava napajanja električnom energijom pogona Novo Selište, rekonstrukcija sustava grijanja i sprječavanja zamrzavanja postrojenja te revitalizacija crpnog postrojenja pogona za obradu vode Novo Selište kako bi se povećala pouzdanost i racionalizirala potrošnja energije. Ovi obimni radovi usmjereni su i prema ostvarivanju ciljeva zelenoj tranziciji poslovanja Sisačkog vodovoda, koji će prijeći na suvremene tehnologije i time smanjiti utrošak energije i poboljšati svoju poslovnu efikasnost.