Autobusi Auto prometa Sisak počeli su danas s gradskim i prigradskim prijevozom, a voze prema ljetnom rasporedu. Svi korisnici s važećim mjesečnim pokazom za ožujak neće morati kupovati putnu kartu u travnju, a karta za ožujak će vrijediti do 15. svibnja 2020. Iz Auto prometa preporučuju da putnici koriste maske, dezinficiraju ruke pri ulasku u autobus, ne prilaze vozaču na udaljenosti od 1 metra, koriste što više beskontaktna sredstva plaćanja te da održavaju fizičku udaljenost od 1 metra prema ostalim putnicima. Od 11. svibnja uspostavlja se i međugradski prijevoz putnika.

Danas je s radom počela i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac, a sva tri odjela rade ponedjeljkom, srijedom i petkom  od 8 do 14, utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati. Subotom knjižnica neće raditi, a čitaonica tiska, korištenje interneta i dječje igraonice do daljnjega ne rade.

Svoja vrata za javnost otvorio je danas i Gradski muzej Sisak, a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 7,30 do 15,30 sati. Otvorena je i Gradska galerija Striegl s radnim vremenom od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati, a s istim radnim vremenom radi i Holandska kuća.