U povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca), Grad Sisak i ove će godine, u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak, dodijeliti godišnje volonterske nagrade za 2018. godinu koje se dodjeljuju za individualni doprinos na razini grada Siska u proteklih godinu dana, a sve sukladno Volonterskoj politici grada Siska 2015.-2020.

Ovim putem pozivaju se sve neprofitne koje djeluju na području Grada Siska, a koje rade s volonterima, da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u dvije kategorije: volonter godine i koordinator volontera. Nagrada za volontera godine dodjeljuje se desetu godinu zaredom kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknulo ostale građanke i građane na uključivanje u volonterske aktivnosti. Nagrada za koordinatora volontera dodjeljuje se treću godinu zaredom pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici.

Natječaj je otvoren do 16. studenog 2018. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su na web stranici Grada Siska (pod Natječaji i javni pozivi) te na web stranici Volonterskog centra Sisak  http://vcs.lda-sisak.hr/.