U povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca), Grad Sisak i ove će godine, u suradnji s Agencijom lokalne demokracije Sisak, sukladno Volonterskoj politici Grada Siska 2015.-2021., dodijeliti godišnje volonterske nagrade za 2021. godinu koje se dodjeljuju za individualni doprinos na razini Grada Siska u proteklih godinu dana, te za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova.

Ovim putem pozivaju se sve neprofitne organizacije koje djeluju na području Grada Siska, a koje rade s volonterima, da nominiraju kandidate za dodjelu godišnjih volonterskih nagrada u tri kategorije: volonter godine, koordinator volontera i razvoj volonterstva u obrazovanju. Nagrada za volontera godine dodjeljuje se trinaestu godinu zaredom kako bi se naglasio značaj volonterskog rada za razvoj lokalne zajednice te potaknulo ostale sugrađane na uključivanje u volonterske aktivnosti. Nagrada za koordinatora volontera dodjeljuje se petu godinu zaredom pojedincima koji su dali posebni doprinos razvoju strukture održivog upravljanja volonterima u svojoj organizaciji i razvoju kulture volontiranja u lokalnoj zajednici. Nagrada za razvoj volonterstva u obrazovanju dodjeljuje se drugu godinu zaredom za doprinos odgojno-obrazovnih ustanova u razvoju volonterstva učenika/studenata kako bi se potaknulo aktivno građanstvo djece i mladih te održivi volonterski programi ustanova.

Natječaj je otvoren do 19. studenog 2021. godine. Prijavni obrazac i kriteriji za dodjelu nagrada dostupni su na web stranici Grada Siska (pod Natječaji i javni pozivi) te na web stranici Volonterskog centra Sisak  http://vcs.lda-sisak.hr/.

Dokumentacija se dostavlja na adresu elektronske pošte povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr s naznakom kategorije. Dodatne informacije o natječaju pronađite u dokumentima u privitku ili se obratite na adresu elektronske pošte: povjerenstvo-za-razvoj-volonterstva@sisak.hr.