Nakon završnog povezivanja softwera HŽ-a i Auto prometa Sisak kreće integrirani prijevoz putnika vlakovima HŽ-a i autobusima Auto prometa Sisak. Dogovoreno je to na sastanku održanom u četvrtak između gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, direktora sisačkog Auto prometa Darka Majića i predsjednika Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željka Ukića. Model integriranog prijevoza planira se uvesti u listopadu. Putnici s kupljenim pokazom HŽ-a će se tako, bez dodatne naplate, voziti  i  autobusima Auto prometa od i do svojih krajnjih destinacija u Sisku.

Kako je istaknuto na sastanku, integrirani prijevoz otvara nove mogućnosti suradnje prijevoznika i čini dostupnijim javni prijevoz, bolje će povezati Sisak i Zagreb, a povećat će  sigurnost u cestovnom prometu i utjecati na smanjenje novih količina ispušnih plinova u atmosferi.

Prema riječima predsjednika Uprave Željka Ukića, HŽ-u Putnički prijevoz cilj je što bolje prometno povezivanje Zagreba s gradovima u okruženju na udaljenosti 60 kilometara, a Sisak je peti grad u kojem će se uspostaviti integrirani prijevoz. Na relaciji Sisak – Zagreb već neko vrijeme voze nove garniture vlakova, a od 2. rujna uvedena su i dva nova vlaka s polaskom sa zagrebačkog glavnog kolodvora u 15.28 sati i polaskom iz Sisak Capraga u 19.16 sati. Sisak i Zagreb radnim danom povezuje 31,  subotom 19 i nedjeljom 16 vlakova.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom  s HŽ Putnički promet, koji po povlaštenim cijenama prevoze putnike iz Zagreba na sisačke manifestacije te podsjetila kako Grad Sisak sufinancira prijevoz vlakom sisačkim studentima te ubrzo očekuje konačni završetak sisačkog kolodvora.

U sklopu rekonstrukcije Zvonimirove ulice, u neposrednoj blizini sisačkog i autobusnog kolodvora, Grad Sisak će uredit Park & Ride parkiralište za osobne automobile namijenjene isključivo putnicima, koji nastavljaju putovanje vlakom ili autobusima Auto prometa. Za spajanje Zvonimirove ulice s komunalnom zonom Grad Sisak je osigurao bespovratnih 2,65 milijuna kuna iz europskog fonda „Konkurentnost i kohezija“.