Dani sisačkog sporta danas su nastavljeni natjecanjem u sklopu Sportskih igara mladih. Atmosferu u sportskoj dvorani Zeleni brijeg najbolje su opisala nasmiješena dječja lica i veseli poklici koji su odzvanjali dvoranom. Svečani program danas je započeo paljenjem baklje koju su donijeli mladi sportaši Siska predvođeni odbojkašima Dominikom Maričevićem i Ivanom Čičkom članovima OK Sisak i kadetskim reprezentativcima Hrvatske. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uz zamjenika Marka Kričku otvorila je ovogodišnje Sportske igre mladih uz pitanje ”Koji je najbolji grad?”, nakon čega je preko dvije tisuće djece povikalo ”SISAAAAK!”

”Kao i uvijek prekrasna atmosfera i odlična organizacija. Sportske igre mladih ove su godine još brojnije i još bolje. Svim mladim sportašicama i sportašima zaželjeli smo puno uspjeha, a oni su kao što smo mogli i vidjeti jedva čekali da krene natjecanje. Nadamo se nastavku suradnje i još više djece u dvorani iduće godine”, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Djeca su se ove godine natjecala u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi i to u dva sporta, graničaru i atletici.

”Ja mislim da sam danas najsretniji čovjek u gradu Sisku kada vidim djecu koja su ovdje s nama. Ako netko nije znao do sada, danas je sigurno saznao zašto je napravljena Sportska dvorana Zeleni brijeg”, rekao je zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Siska, Marko Krička.

Telemach Dan sporta u sklopu Plazma Sportskih igara mladih je sportsko-edukativan dan koji okuplja brojnu djecu i mlade u Sisku. Najbolje ekipe današnjeg natjecanja izborile su plasman na državnu završnicu u Rijeci krajem srpnja.