Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i njen zamjenik i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Siska, Markom Krička, danas su uručili ugovore o sufinanciranju rada sportskih klubova. Time su otpočeli Dani sisačkog sporta koji se obilježavaju ovoga tjedna. Grad Sisak putem Zajednice sportskih udruga ove godine će sufinancirati programe klubova sa čak 646 tisuća eura, a ovogodišnji ukupni proračun za sport Grada Siska iznosi 3,27 milijuna eura.

“Zadovoljstvo je bilo danas podijeliti čak 61 ugovor s obzirom na to da je cijeli spektar sportova od timskih do pojedinačnih. Sisak se zaista može pohvaliti sjajnom sportskom tradicijom i ono što je puno važnije sjajnom sisačkom sportskom budućnosti. Nakon što smo izgradili Ledenu dvoranu Zibel i sportsku dvoranu Zeleni brijeg, ove godine krećemo u preuređenje stare dvorane Silaxa u Capragu, gdje će biti dom gimnastičarima“, rekla je gradonačelnica.

Zajednica sportskih udruga Grada Siska klubovima sufinancira domaća i gostujuća natjecanja, prijevoz na natjecanja i čak 46 trenera koji rade s djecom. Zajednica isplaćuje i stipendije za ukupno 19 kategoriziranih sportaša i sufinancira čak 35 manifestacija i turnira koje će klubovi organizirati ove godine.

“Današnji dan je jedan u nizu prekrasnih dana koje imamo u Danima sisačkog sporta. Ponosan sam što smo među 10 najboljih gradova po financiranju sporta. Želim se ovim putem u ime svih članova zahvaliti gradonačelnici Kristini Ikić Baniček koja nas prati već više od 10 godina zbog čega smo došli do brojeva koje naši sportaši zaslužuju, a što je i opravdano s obzirom na njihove vrhunske rezultate”, rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Siska Marko Krička.

U Danima sisačkog sporta pred nama je bogat program. Sutra će se u dvorani Zeleni brijeg održati natjecanje u sklopu Sportskih igara mladih, bit će predstavljeni prvi rezultati projekta Sisak FIT, a u našem gradu sutra gostuje i U-15 nogometna reprezentacija Hrvatske koja će na Gradskom stadionu odigrati svoj susret sa Sjevernom Makedonijom. U četvrtak će javnosti biti predstavljen projekt preuređenja gimnastičke dvorane Caprag, a vrhunac Dana sisačkog sporta bit će u petak, kada će biti proglašeni sportaši godine. Ovaj tjedan završit će koncertom Crvene jabuke, koji Grad Sisak poklanja svim sportašima i rekreativcima Grada Siska.