Vijećnici  sisačkog Gradskog vijeća pokazali su danas prezir prema svima koji su sudjelovali i podržavaju HDZ-ovu predaju INA-e MOL-u i gašenje sisačke Rafinerije. Nakon što su osramoćeni vijećnici HDZ-a i njihovi partneri napustili sjednicu, Gradsko vijeće je nastavilo s radom i donijelo Program Sisački poduzetnik/ca 2019. Grad Sisak tako četvrtu godinu za redom nastavlja program subvencioniranja kamata poduzetničkih kredita koji omogućuje  sisačkim poduzetnicima pristup povoljnijim kreditnim  sredstvima za realizaciju razvojnih projekata. I ove su godine u Program uključene i žene poduzetnice budući se želi podići razina sudjelovanja žena u poslovnim i gospodarskim aktivnostima. Namjena  kredita  u  Programu  Sisački  poduzetnik/ca  je  financiranje  kupnje  ili  izgradnje,  odnosno proširenje gospodarskih objekata, financiranje kupnje opreme i financiranje trajnih obrtnih sredstava. Prednost pri dodjeli potpora imat će proizvodne djelatnosti, projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta i projekti od posebnog interesa za Grad Sisak.

Vijećnicima je prezentirana Studija i strategija razvoja zelene infrastrukture Grada Siska koju je izradio Agronomski fakultet u Zagrebu u suradnji s tvrtkom 3E Projekti d.o.o. Izrađivači Strategije naglasili su kako je Grad Sisak prvi grad u Hrvatskoj koji provodi Strategiju zelene infrastrukture.

-Vizija zelene infrastruktura grada Siska je stvaranje mreže multifunkcionalnih otvorenih prostora kojom će se redifinirati identitet grada, povećati kvaliteta boravka na otvorenom, povećati bio raznolikost te smanjiti utjecaj klimatskih promjena i zagađenja – naglasili su izrađivači Strategije.

Gradsko vijeće je dalo suglasnost za provedbu projektnih aktivnosti  na projektu „Izgradnja i opremanje multifunkcionalnog sportskog igrališta – Hrastelnica“. Naime, LAG  „Zrinska  gora-Turopolje“ raspisala je u prosincu prošle godine natječaj  „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Grad Sisak prijavio se na natječaj s projektom „Izgradnja i opremanje multifunkcionalnog sportskog igrališta – Hrastelnica“ čija je procijenjena vrijednost 446 tisuća kuna bez PDV-a, a potpora u ovom slučaju za Grad Sisak iznosila bi do 90 posto od ukupno prihvatljivih troškova. Moderno igralište će sadržavati opremu i sprave za sportove, a kako se nalazi pokraj područne škole u Hrastelnici, ono će ujedno postati i svojevrsno mjesto okupljanja mladih, ali i drugih uzrasta koji će se na njemu moći neometano baviti sportskim aktivnostima. Igralište je projektirano tako da bude lako održivo te da ne stvara dodatne troškove.

Gradsko vijeće donijelo je odluku o povećanju iznosa sredstava za financiranje vatrogastva u 2019. u Gradu Sisku s 5,9 milijuna kuna na 9,7 milijuna kuna zbog izgradnje i uređenja DVD-a Topolovac te nabavku vatrogasne opreme za dobrovoljne vatrogasne postrojbe.

Vijećnici su danas tajnim glasovanjem izabrali i nove članove Savjeta  mladih Grada  Siska  koje je  savjetodavno  tijelo  Gradskog  vijeća osnovano je cilju aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Siska. Novi članovi Savjeta mladih Grada Siska su:

1.Dominik Pavlović, član i zamjenica člana Daniela Dumančić

2.Nives Vujnović, članica i zamjenica članice Anica Tomazinić

3.Lea Blažević, članica i zamjenica članice Sunčana Milić

4.Ivan Marelić, član i zamjenik člana Marko Krajačić

5.Matko Kajgana, član i zamjenik člana Igor Sredić

6.Josip Matković, član i zamjenik člana Marko Arsoski

7.Lucija Hinić, članica i zamjenik članice Antonio Čaić

8.Danijel Kljaić, član i zamjenik člana Mario Probst

9.Marijan Stanković, član i zamjenik člana Vedran Kozić.