Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Siska koja je održana u petak, 14. lipnja, donesene su izmjene i dopune proračuna Grada Siska za 2019. godinu. Proračun za ovu godinu donesen je u studenom prošle godine u iznosu 287.434.473,00 kune. Kako je obrazloženo na sjednici Gradskog vijeća, realizacijom tekućih prihoda i procjenom  ostvarenja i usklađenjem tekućih rashoda s prihodima i  procjenom njihova ostvarenja do kraja tekuće godine utvrđene su izmjene i dopune proračuna Grada Siska za 2019. godini u iznosu od 295.631.115 kuna. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazala je kako je došlo do izmjena i dopuna proračuna kako bi se u njega uvrstili svi projekti iz EU i nadležnih ministarstava za koje su konačno stigle potvrde o njihovom financiranju.

-Ono što će biti važno roditeljima je da je zahvaljujući 13 odgovornih vijećnika donesen rebalans proračuna, a to znači da će sve udžbenike i bilježnice osigurati Grad Sisak u suradnji s nadležnim Ministarstvom. Važno je izdvojiti da projekt obnove kuće Striegl ide dalje, jer smo uvrstili sredstva koja smo dobili od Ministarstva kulture u iznosu od milijun kuna. Ide i projekt financiran iz europskih fondova spajanja Zvonimirove i Komunalne zone te obnova atletske staze na Gradskom stadionu. Dakle, cijeli rebalans je napravljen kako bismo uvrstili sve projekte iz Europske unije i nadležnih ministarstava za koje smo dobili konačnu potvrdu i odluke o dodjeli sredstava. Stoga nam ovaj proračun koji iznosi oko 295 milijuna kuna daje za pravo da će Grad Sisak ove godine nadmašiti realizaciju od prošle godine, ne samo proračuna nego i obima poslova i projekata od važnosti i koristi za svoje građane – naglasila je gradonačelnica.

Vijećnici su na sjednici donijeli odluku o dobitnicima Plakete Marijan Celjak – junak obrane Grada Siska u Domovinskom ratu koje će biti uručene u povodu Dana branitelja grada Siska koji se obilježava u spomen na 3. rujna 1991. godine kada je osvojena prva vojarna u Hrvatskoj, sisačka Barutana. Ovogodišnji dobitnici plaketa su pukovnik Berislav Pavičić-posthumno, poručnik Dubravko Pukšec-posthumno, pripadnica 57.SAMB-a Marijan Celjak Senka Kramarić, pripadnik 101. brigade HV Mirko Hrgović, razvodnik Senad Arapović, pukovnik Željko Srpak, poručnik Vladimir Rogošić, poručnik Asif Mujkić, narednik Siniša Periček, narednik Stjepan Bolčević, pripadnik 120. Brigade Ban Toma Bakač Mladen Pranić te bojnik Marijan Šokčević-posthumno.Imenovani su i članovi Kulturnog vijeća grada Siska kojeg čine Nikola Tadić, Želimir Žigić, Ankica Vujnović –Tonković, Nenad Ostojić i Margareta Horžić.