Zbog konstrukcijske obnove Staroga mosta u potpunosti je prekinut promet automobilima. Do 8. svibnja preko mosta će moći samo pješaci, a od utorka 9. svibnja prolazak mostom zatvara se i za pješake.

Kako bi učenici osnovnih i srednjih škola, koji su do sada pješice prelazili Starim mostom, lakše i na vrijeme stigli na nastavu, pored redovnih autobusnih linija gradskog prijevoza, Grad Sisak je u suradnji s Auto prometom Sisak d.o.o. pripremio i posebnu autobusnu liniju bez naplate. Autobus će polaziti sa privremene autobusne stanice pored Staroga mosta i voziti do Autobusnog kolodvora.

Evo i reda vožnje privremene javne gradske autobusne linije Stari most (Obala Ruđera Boškovića) – Autobusni kolodvor Sisak peron br. 1 – Stari most (Obala Ruđera Boškovića) koja će vrijediti od 9. svibnja 2023. do prestanka potrebe.

Povratak bez naknade iz poslijepodnevne smjene učenicima će biti omogućen redovnim gradskim linijama sa stajališta koja su najbliža školama. Za učenike OŠ 22. Lipnja i OŠ Ivana Kukuljevića to je stajalište u Ulici Ante Starčevića prikazano na ilustraciji.

Također, od utorka 9. svibnja vožnja se neće naplaćivati putnicima na redovnim gradskim linijama 1, 2, 3, i 4  u smjeru iz Željezare prema centru grada za vožnju od  stajališta “Strossmayerova” koje je najbliže Starom mostu. Isto tako, neće se naplaćivati niti vožnja u smjeru Željezare do stajališta “Strossmayerova” koje je najbliže Starom mostu.

Vozni red redovnih gradskih linija dostupan je na poveznici:https://www.auto-promet-sisak.hr/putnicki-promet-autobusni-kolodvor-sisak/red-voznje-gradskih-linija/

 

Tobogan se otvara za promet iz centra grada

Radi zatvaranja Starog mosta Grad Sisak je zatražio od Hrvatskih cesta d.o.o. da se omogući prometovanje popularnim Toboganom prema Mostu Gromova. Grad Sisak danas je obavio asfaltiranje nedostajućeg dijela asfaltnog pokrova prometnice na Mostu Gromova, kako bi se omogućio promet.

Promet će se odvijati na način da se nakon prilaska mostu Gromova Toboganom promet usmjerava prema kružnom toku.

Tobogan će za promet iz smjera centra grada biti spreman od petka, 5. svibnja.