Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednik Gradskog vijeća Bojan Dadasović prisustvovali su danas uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje mosta Odra i dijela spojne ceste od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku s uklapanjem Zagrebačke ulice u Sisku.
Autocesta Zagreb – Sisak treba dobiti svoj pravi spoj na Sisak te su Hrvatske ceste izvršile projektne pripreme za izgradnju spojne ceste. Ukupna vrijednost radova koji će se odvijati na ovom projektu iznosi 64,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja radova iznosi 20 mjeseci.
-Siščanke i Siščani slučaju priču o Odranskom mostu još od 2001. godine. Drago mi je da smo nakon 20 godina napokon dočekali uvođenje u posao na projektu izgradnje mosta Odra i dijela spojne ceste koji je sigurnosno važnije pitanje od autoceste koja je isto vrlo važno pitanje za naše sugrađane. Danas je izvođač uveden u posao i to znači da nema niti jednog razloga da radovi ne započnu već danas. Od ministra smo čuli da je rok za završetak radova 20 mjeseci što će Siščani sigurno pratiti i kontrolirati da se taj rok doista ispoštuje. Danas je ministar rekao kako je država Županijskoj upravi za ceste doznačila 25 milijuna kuna za popravak županijskih cesta, ali ministru je promaknulo da postoji i Grad Sisak koji sam održava svoje ceste i vjerujem da će ispraviti nepravdu te će i Grad Sisak dobiti sredstava za popravak cesta koje su uništene u potresu – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.
Prva faza izgradnje spojne ceste sastoji se od mosta preko rijeke Odre, kružnog toka na trasi spojne ceste čvor Sisak – Sisak kao i pripadnog dijela spojne ceste od mosta do kružnog toka, te uklapanje Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste.