Uoči Svjetskog dana sporta koji će se u Sisku obilježiti ove srijede, 25. svibnja, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je neke od uspješnih sisačkih sportašica i sportaša koji su se ove godine istaknuli dobrim rezultatima.

-Sisak je jedan od gradova koji izdvaja velika sredstva za sport. Više od 11 milijuna kuna ide iz proračuna za sport, od održavanja sportskih objekata, za rad Zajednice sportskih udruga, za funkcioniranje Športsko-rekreacijskog centra kroz koji funkcioniraju ne samo profesionalni nego i rekreativni sportaši. Zajednica ima 67 registriranih članova u kojima djeluje čak 5000 sportaša – rekla je uvodno gradonačelnica.

Na prijemu su bili Matija Tepavac i Hana Petrović iz Odbojkaškog kluba Sisak, Ivan Žarković i Barbara Nišević iz Rukometnog kluba Sisak, Matija Luka Rafaj – Plivački klub Sisak Janaf, Pavel Puklavec  iz Hrvačkog kluba Sisak, Hrvoje Rožić – Karate klub Sisak, Nikolina Golomboš iz Karate kluba Tigar, Juraj Kukić – Kickboxing klub Croatia Sisak, Mario Vavro – Streličarski klub Siscia te Rok Markulin i Zara Ivičinec iz Športskog plesnog kluba Top Step. Ema Šarar iz PK Sisak Janaf zbog nastupa na Europskom prvenstvu u Londonu nije mogla prisustvovati prijemu.

Zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska Marko Krička najavio je program obilježavanja Svjetskog dana sporta kazavši kako Sisak već 19 godina za redom sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana sporta. Ovogodišnji gradovi partneri su Kafar Saba iz Izraela i Olecko  iz Poljske.

-Pozivam sve sportaše i naše građane da se uključe u sportske aktivnosti toga dana i podrže naše sportaše – rekao je Krička.

Program obilježavanja 24. Svjetskog dana sporta započinje u 9 sati svečanim otvaranjem ispred Gradskog bazena u Sisku u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Siska te u suradnji s Domom kulture KKV i Udrugom za djecu i mlade Novi svijet na kojem će, uz prigodni zabavno-glazbeni program i pokazne treninge Karate kluba Sisak, Plesnog kluba Top step te Karate kluba Tigar, Hrvačkog kluba Sisak i Gimnastičkog kluba Sokol, biti podignuta olimpijska zastava. Obilježavanje se nastavlja tijekom cijelog dana sportskim programima u realizaciji gradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola te sportskih udruga, a završava tradicionalnom Uličnom utrkom u organizaciji Udruge kineziologa grada Siska i Školskog sportskog saveza grada Siska. Ulična utrka počinje u 18 sati ispred Gradske vijećnice gdje je cilj i uručenje medalja.