Završena je obnova školske sportske dvorane OŠ Viktorovac oštećene u potresu, vrijedna gotovo 1,3 milijuna kuna. Osim nužne konstrukcijske obnove i uređenja sanitarnih čvorova, što je koštalo 975 tisuća kuna, obavljena je i zamjena električnih i strojarskih instalacija i rasvjetnih tijela, a promijenjena je stara i dotrajala stolarija. Predstoji još samo brušenje parketa i iscrtavanje novih linija. Time će školska sportska dvorana postati sigurnija, energetski učinkovitija i ljepša.

„Vjerujem da će se svi osnovnoškolci ugodno iznenaditi novom dvoranom, a vjerujem da će dvorana biti ugodno iznenađenje i brojnim sportskim klubovima i rekreativcima koji ju koriste. Došao je red da napravimo i novu kuhinju i uredimo blagovaonu, budući da i u ovoj školi provodimo Healthy Meal standard. Vjerujem da je roditeljima najvažnije da je sve apsolutno sigurno i prema važećim standardima“, rekla je prilikom današnjeg obilaska gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ovoga tjedna krenula je potpuna rekonstrukcija školske kuhinje i blagovaone vrijedna 1,7 milijuna kuna. Osim vodovodnih, odvodnih i električnih instalacija, bit će promijenjena i cjelokupna kuhinjska oprema. Time će se priprema hrane prilagoditi suvremenim sigurnosnim HACCP standardima za pripremu 400 obroka.

„Školski restoran, kako se prije nazivao, izgrađen je 1963., a zadnja veća adaptacija ove škole bila je 1980-ih godina. Nakon toga su se događali samo nužni popravci i nešto sanacija oštećenja. Zato smo jako zadovoljni što će sva ulaganja biti gotova do početka nove školske godine i što će naši kuhari, nastavnici i učenici imati puno bolje uvjete već od jeseni“, rekla je ravnateljica OŠ Viktorovac Višnja Tadić.

Obnova nakon potresa krenula je popravcima i zamjenom stolarije na cijeloj školskoj zgradi, sada završava potpuna obnova sportske dvorane, što je ukupno vrijedno oko 2 milijuna kuna. S rekonstrukcijom kuhinje i blagovaone, ulaganja u OŠ Viktorovac penju se na gotovo 3,8 milijuna kuna, od čega je 1,8 milijuna kuna Grad Sisak povukao iz Fonda solidarnosti EU.