Prije desetak dana odličnom atmosferom na klizalištu Zibel završila je hokejaška sezona u Sisku susretom Siska i Mladosti koja je ujedno bila posljednja utakmica odigrana pod vedrim nebom. Novu sezonu sisačke će hokejašice i hokejaši igrati u novoj ledenoj dvorani  čija će izgradnja uskoro početi. Danas su počele pripreme za uklanjanje starih dijelova konstrukcije.

-Kreće se prvo s projektom rušenja, a iza toga kada se poruše svi stari dijelovi konstrukcije počinju radovi na izgradnji nove dvorane koju ćemo završiti s krovom i opremiti do sljedeće sezone klizanja. Iako smo svi navikli na onaj pogled na nebodere, bit će još ljepše kada se postavi krov, a sezona klizanja će se produžiti – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ugovor o gradnji Ledene dvorane Zibel po sistemu „ključ u ruke“ vrijedan 23,3 milijuna kuna s PDV-om, gradonačelnica je potpisala krajem studenog prošle godine. Izvođač radova je tvrtka Palace, a rok za izvođenje radova je 280 dana. Planirana tlocrtna izgrađenost ledene dvorane je 7.030 m2 s oko 1900 sjedalica, a osim nove ledene površine gradi se ambulanta i četiri svlačionice te rekreacijski centar.

-Odluka o izgradnji ledene dvorane za mene nikad nije bila upitna.  Klizalište treba spasiti i klizanje i hokej zadržati u Sisku – zaključila je gradonačelnica.

Opremanje dvorane, koje je inicijalno bilo predviđeno za kraj godine, prema dosadašnjoj ubrzanoj dinamici počet će i prije plana.