Sredinom travnja očekuje se završetak radova na izgradnji park&ride parkirališta koje se gradi uz Zvonimirovu ulicu na Zelenom brijegu. Vozači koji javnim prijevozom putuju do Zagreba i drugih gradova tako bi već prije Uskrsa imali mogućnosti ostaviti svoje vozilo na parkiralištu i bez brige se vlakom ili autobusom odvesti do svog odredišta. Prilikom današnjeg obilaska gradilišta, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček uvjerila se kako se radovi odvijaju u skladu s terminskim planom što je istaknuo i voditelj gradilišta Boris Sekulić kazavši kako radovi odlično napreduju i bit će završeni u predviđenom roku.

– Prometna studija koja je napravljena prije nekoliko godina pokazala je kako veliki broj naših sugrađana svakodnevno putuje u Zagreb autobusom i vlakom i tom prometnom studijom predložena je ovakva vrsta parkirališta koje nije novost u Europi i svijetu kako bi oni koji putuju svaki dan, bez brige, ostavili svoj automobil besplatno na ovom parkiralištu – rekla je gradonačelnica.

Izgradnju parkirališta, koje će imati oko 100 mjesta, izvodi zajednica ponuditelja Ceste Sisak i Toni Gale, a ugovorena vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna.

Gradonačelnica je podsjetila kako su u ovom dijelu grada, u posljednje dvije godine, realizirani veliki projekti koji su u potpunosti promijenili vizuru gradske četvrti Zeleni brijeg.

– Ovim parkiralištem zaokružujemo jedan veliki projekt koji je započeo izgradnjom reciklažnog dvorišta nastavljen je uređenjem prometnice između Zvonimirove i Komunalne zone, izgradnjom prve gradske sportske dvorane i sada dolazi park&ride. Ovaj dio grada dobiva konačno zaslužene vizure i sadržaje. Svi oni koji se pitaju zašto ovo radimo, mogu na google karti pogledati prikaz ovog prostora od prije pet godina pa će vidjeti kako je to tužno i ružno izgledalo, a kako izgleda sada i kako će tek izgledati kada ovaj projekt u potpunosti ostvarimo – izjavila je gradonačelnica Ikić Baniček.

Također je najavila kako Grad Sisak priprema asfaltiranje Kvirinove i Zvonimirove ulice, a u tijeku je i izrada elaborata za izgradnju kružnog toka na križanju Šipuševe i Mikčeve kako bi se poboljšala protočnost vozila na tom raskrižju.