Trideset sisačkih studenata danas su dobili najljepši mogući božićni poklon. Naime, u Gradskoj vijećnici su im uručeni ugovori o stipendiranju, a stipendiju u iznosu od 700,00 kuna dobivat će svaki mjesec za redovno školovanje sve do dana stjecanja diplome.

Grad Sisak je u proračunu za 2017. godinu osigurao ukupno 650.000,00 kuna za studentske stipendije, od čega je 100.000,00 kn donacija OTP banke. Ugovore su studentima danas uručili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Poslovnog centra Sjeverozapadna Hrvatska u Sektoru maloprodaje OTP banke Dražen Božić.

-OTP banka već sedmu godinu sudjeluje u programima stipendiranja, ne samo u Gradu Sisku, već i u ostalim gradovima u Hrvatskoj. I u ovih sedam godina uložili smo više od 4 milijuna kuna u ovaj program u svim gradovima u kojima smo partneri u programu stipendiranja i na taj smo način olakšali studij više stotinama studenata i učenika. Meni je kao Siščaninu posebno drago što Grad Sisak ima taj program i što nas je prihvatio kao partnera i da možemo kao financijska institucija pomoći. Želim vamp puno uspjeha na studiju, da ostvarite svoje karijere i da se vratite u Sisak – naglasio je Božić.

Grad Sisak stipendira studente od akademske godine 1999/2000. Trenutno je u gradskom programu stipendiranja 58 studenata, a u ovoj godini diplomiralo je 9 stipendista  Grada Siska.  Gradonačelnica je istaknula kako se nada da će im stipendije olakšati studiranje.

-Nadam se da će vam ovaj naš mali božićni poklon, jer tako je ispalo po tajmingu, olakšati studiranje. Želim vam da puno toga naučite i vratite se u Sisak sa svim tim svojim znanjima i pomognete nam da zajedno izgrađujemo naš grad kako bi bio još ljepši i bolji. Naša su vam vrata i dalje otvorena ako trebate bilo kakvu pomoć – rekla je gradonačelnica.