Sinoć su u Kazalištu 21 uručene nagrade i priznanja volonterima i koordinatorima volontera za 2019. godinu. U kategoriji Koordinator volontera Grada Siska dobitnica prve nagrade je Jelena Lučan, dobitnica druge nagrade je Klara Krmpotić, a treće Laura Prpić.
U kategoriji Volonteri godine Grada Siska, dobitnik prve nagrade je Ivan Bunjevac, dobitnik druge nagrade je Spomenko Lončarić, a dobitnica treće nagrade je Neda Žilić.
Dobitnici Pohvalnice Volonteri godine Grada Siska u 2019. godini su Vesna Jurišić, Josip Javornik, Dunja Nilić, Marija Mesić, Božica Cerjak, Tomislav Sekulić, Mirjana Svoboda, Barbara Anušić, Saša Milinović, Leon Milinović, Sonja Lončar i Mihaela Drinčić.Nagrade su uručili pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač i predsjednica Agencije lokalne demokracije Sisak Paula Raužan. Pročelnik Grgurač čestitao je volonterima njihov dan i zahvalio im što nesebično daruju svoje vrijeme pomažući drugima.
-Grad Sisak u okviru vannastavne aktivnosti Građanskog odgoja posebnu pozornost posvećuje temi volontiranja. Uz to jedan smo od rijetkih gradova koji je osnovao Povjerenstvo za razvoj volonterstva koje promovira i potiče razvoj volonterstva te poboljšava uvjete za priznavanje i nagrađivanje volonterstva – rekao je pročelnik Grgurač.
Grad Sisak od 2009. godine uručuje priznanja volonterima u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera. Sinoćnju svečanost pratilo je i otvorenje izložbe fotografija volonterskih programa u 2019. godini.
-Kroz izložbu koja je otvorena mjesec dana, građani će moći vidjeti dio programa koji se provode u Sisku i u Županiji. Nadamo se kako će izložba potaknuti razvoj nekih novih volonterskih programa kako bi svi građani koji žele volontirati pronašli svoje mjesto – naglasila je Raužan.