Tradicionalna priznanja Turističke zajednice Grada Siska Zlatna Victoria za 2016. godinu uručene su dobitnicima danas u Glazbenoj školi Frana Lhotke. Ova turistička nagrada dodjeljuje se već 20 godina i mnoge je već do sada potaknula na uređenje svojih prostora, na kvalitetniji odnos prema gostima i na bolju uslugu.

Zlatna Victoria za najljepšu okućnicu privatne kuće pripala je obitelji Rožanković iz Žabna. U kategoriji Zeleni Sisak – privatne kuće Zlatnu Victoriju osvojio je Krešimir Nilić, a u kategoriji Zeleni Sisak – poslovni objekti nagrada je pripala Brodocentru Sisak i Domu za starije i nemoćne osobe Sisak. Za očuvanje povijesno kulturne baštine nagrađeni privatni objekt je stambena zgrada u Ulici Stjepana i Antuna Radića 46 te poslovni objekt PISAK-a u Capraškoj ulici. Za promicanje autohtone gastronomske ponude nagrađen je  bistro Klet,  a za promicanje ekološke ponude Etno selo Stara Lonja.  Stevče Arsoski dobio je Zlatnu Victoriju kao osoba koja je doprinijela promicanju grada Siska, a u kategoriji organizacije koja je doprinijela promicanju grada Siska nagradu Zlatna Victora dobili su VA Lipe i projekt Re:Think Sisak.

Dobitnici srebrnih priznanja su obitelji Bevanda i Cerovski u kategoriji okućnica, Zlatna igla, Dalibor Andres i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak.

Priznanja su uručile direktorica sisačke Turističke zajednice Milijana Borojević i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Drago mi je da je svake godine po nekoliko nominiranih unutar svake kategorije. Veseli me i što ljudi osjećaju da netko cijeni njihov trud bilo da se radi o uređenju okućnice, ugostiteljstvu, energetskoj učinkovitosti ili inovativnom brendu koji će nas stavit na bolje mjesto na turističkoj mapi Hrvatske. Veselim se ovoj godini i svim najavljenim kulturnim, gospodarskim, sportskim i drugim projektima koji će naći svoje mjesto među laureatima sljedeće godine  – rekla je gradonačelnica i čestitala svim dobitnicima.