„Sisak  – grad umjetnosti i sporta“, bila je tema likovnog natječaja kojeg su ove godine u povodu Dana grada Siska organizirali Grad Sisak i Gradska galerija Striegl. U natječaju su sudjelovali dječji vrtići, osnovne i srednje škole, a autorima najboljih radova nagrade su danas, na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici, uručile gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber.

-Hvala vam što ste dali sve od sebe i pokazali što Sisak ima za ponuditi. Ovo je za mene najljepši način za proslavu našeg voljenog grada, kroz vaše oči i kroz vaše radove vidjeti kako vi vidite znamenitosti grada i neke važnije dijelove njegovog društvenog života. Zahvaljujem i vašim mentorima koji su bili uz vas. Posebno se veselim sutrašnjoj izložbi vaših radovi u Gradskoj galeriji Striegl – naglasila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Otvorenje izložbe održat će se sutra u 11 sati u Gradskoj galeriji Striegl. Za sve sudionike natječaja kao i sve zainteresirane pripremljen je poseban program koji će se održati na Šetnici Slavoljuba Striegla s početkom u 11.30 sati. Program uključuje ”Mini nutri klub” – radionica zdrave hrane za djecu i degustacija u suradnji s Centrom Humanika, interaktivni plesni program uz izradu velikih balona od sapunice te Pop-up likovni program na otvorenom.

Ravnateljica Gradske galerije Striegl Alma Trauber zahvalila je svima koji su se odazvali na ovaj natječaj.

– Na natječaj je bilo prijavljeno više od 400 radova. Ne znam koliko je vama bio izazov, ali meni i drugim članicama komisije zadali ste veoma težak zadatak i bio nam je veliki izazov izabrati prve tri nagrade unutar sve četiri kategorije. Sviđa mi se da smo išli na dvije teme, sport i umjetnost, gdje Sisak ponovno pokazuje jednu propulzivnost na kulturnom polju zato jer se zaista danas u 21. stoljeću inzistira na interdisciplinarnosti  i premrežavanju umjetnosti s drugim poljima. Odlično ste reagirali na te dvije teme i to putem likovnosti – rekla je Trauber.

Autori radova dobili su vrijedne nagrade, od tableta, smartphonea, smartwatcha, likovnih setova, interaktivnih slikovnica pa sve do grafika Slave Striegla.

Autorica

 

NAGRAĐENI UČENICI

Sisak – grad sporta (Sisak – Europski grad sporta 2019.)

Starija vrtićka skupina, 5-6 godina

1.Marko Đurić, Dječji vrtić Sisak Novi (mentorica Marina Papeš)

2.Marija Grgos, Dječji vrtić Sisak Stari (mentorica Đurđa Šprišić)

3.Hana Nimš, Dječji vrtić Sisak Stari (mentorica Đurđa Šprišić)

Učenici od 1.–4. razreda osnovne škole

1.Teo Pastuhović, 2. razred, OŠ Viktorovac (mentorica Bojana Štimac)

2.Katja Medaković, 2. razred, OŠ Braće Ribar (mentorica Suzana Jelača)

3.Katja Budimlić, 2. razred, OŠ 22. lipnja  (mentorica Renata Milnović)

Sisak – grad umjetnosti (obilježavanje 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku)

Učenici od 5.–8. razreda osnovne škole

1.Karla Panižić, 8. razred, OŠ Viktorovac (mentorica Irina Đurić)

2.Marko Baždar, 7. razred, OŠ 22. lipnja (mentorica Ana Ivanušić)

3.Mia Štimac, 8. razred, OŠ Viktorovac (mentorica Irina Đurić)

Učenici 1.–4. razreda srednjih škola

1.Tia Sertić, 3. razred, Gimnazija Sisak (mentorica Marijana Milas)

2.Matija Pavleković, 2. razred, Gimnazija Sisak (mentorica Marijana Milas)

3.Iskra Gerin, 1. razred, Gimnazija Sisak (mentorica Marijana Milas)