Najbolji volonteri Grada Siska sinoć su u Gradskom muzeju primili pohvalnice i nagrade za svoj rad u 2023. godini. Na svečanosti u organizaciji Grada SIska i Agencije lokalne demokracije Sisak, posebna priznanja dobitnicima su uručili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i pročelnik Goran Grgurač, a volonteri su i ove godine bili nagrađeni u tri kategorije. Volonterka godine je Pamela Lovrić, koordinatorica volontera 2023. godine je Lana Majetić, a Srednja škola Viktorovac je najbolja u razvoju volonterstva u obrazovanju.

„Čestitke svima koji su večeras nagrađeni, ali čestitke i onima koji su bili nominirani jer i nominacija za ovu nagradu je veliko priznanje koje pokazuje da je volonterski rad u Sisku prepoznat i važan. Hvala svima vama koji pomažete, volontirate, koji dajete svoje dragocjene sate da pomažete starijima, nemoćnima, bolesnima, osobama s invaliditetom, da učite djecu kako da postanu dobri ljudi i da činite naš grad snažnijim, boljim, inkluzivnijim i solidarnijim“, rekla je prilikom pozdravljanja okupljenih gradonačelnica.

Sinoć je u Muzeju otvorena i osma izložba fotografija sisačkih volonterskih programa „Rastemo zajedno“ kojom se obilježava Međunarodni dan volontera i Međunarodni dan koordinatora volontera. Izložba prikazuje široke mogućnosti doprinosa poboljšanju kvalitete života i izvan uobičajenih područja volontiranja.