Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u petak u atriju Gradskog muzeja Sisak, uručene su Godišnje nagrade Grada Siska, pohvale i zahvalnice zaslužnim Siščanima, koje su predložile udruge, ustanove i pojedinci.

Ove godine godišnje nagrade dobit će Silvije Vadla za iznimna postignuća na području kulture, odnosno scenske i filmske umjetnosti, sisački slikar Alem Biočić koji je zaslužan za najbolja ostvarenja na području likovne i primijenjene umjetnosti te u promidžbi Grada Siska i lva Dužić za osobit doprinos na području književnosti i knjižničarstva, posebno za djecu i mlade.

Pohvale Grada Siska ove se godine dodjeljuju lvani Tkalčić za osobite rezultate postignute na području likovne umjetnosti, Miloradu Galiću za izuzetne rezultate koji iziskuju izuzetnu sposobnost na području medicine, za stručnost, razboritost i profesionalnost te Igoru Lisecu za izuzetnu sposobnost, hrabrost i požrtvovanje prilikom spašavanja ljudskog života.

Zahvalnica Grada Siska dodjeljuje se Sanji Basta za izniman stručni doprinos na području odgoja i obrazovanja, mentorstva učenika na natjecanjima, predavanja, za organizaciju radionica i inovativnih metoda poučavanja te unaprjeđenje rada u osnovnom školstvu. Zahvalnicu će ove godine primiti i Vesna Majdandžić i to za izniman stručni doprinos na području osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja, na području mentorstva učenika na natjecanjima, održanim predavanjima, radionicama i edukacijama, objavljenim stručnim člancima, nastavnim materijalima i obrazovnim sadržajima.

U posjet Gradu Sisku za rođendan došle su i delegacije partnerskih gradova. Iz njemačkog grada Heidenheima delegaciju je predvodio gradonačelnik Michael Salomo, a došle su i delegacije bugarskog grada Gabrova i mađarskog Szobathelya s kojim nas spaja Sveti Kvirin. U glazbenom dijelu programa nastupio je vrlo uspješan dječji pjevački zbor OŠ 22. lipnja kojega vodi mentorica Maja Kovačić, učiteljica glazbene kulture, uz korepetitora na glasoviru,  Ivicu Kovačića, učitelja savjetnika glazbene kulture.