Oko zgrada između Matoševe i Ulice Augusta Šenoe, u tijeku su radovi na uređenju parkirališta i pješačkih staza te dijela nogostupa uz Matoševu. Do sada su te površine bile nasute kamenom, a ovim radovima će se površina asfaltirati te će biti izgrađena i uređena nova parkirališna mjesta sa betonskim popločenjem.

„Ovdje stanujem već pedeset godina i drago mi je da je ovaj dio došao na red da se uredi i da svi budemo zadovoljni. Koliko vidim, radovi dobro idu i neka se samo tako nastavi“, rekla je Anka Korošec, stanarka ovog dijela Viktorovca.

Radove vrijedne 1,5 milijuna kuna s PDV-om izvodi Toni-Gale u.o., a potrajat će do pred kraj godine. Radove je danas sa suradnicima obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

„Kod ovakvih gradilišta je uvijek najvažnije poslušati one koji tu stanuju i prolaze pored gradilišta. A prema reakcijama stanara danas vidim da je ovaj projekt pun pogodak jer rješava probleme koje su istaknuli naši sugrađani istaknuli. Maksimalno smo vodili pažnju o zelenim površinama i drveću i svako drvo koje se ukloni bit će zamijenjeni dvjema novim sadnicama. Važno je da ovaj prostor napravimo ugodnijim za život i sigurnijim za sudionike u prometu, posebno za mališane“, rekla je gradonačelnica nakon obilaska gradilišta i razgovora sa stanarima zgrada.