Jedan od najljepših sisačkih parkova koji se nalazi unutar Trga hrvatskih branitelja uskoro će dobiti novo i ljepše ruho. Uređenje je već počelo, a radove je danas obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

-Radovi na Trgu hrvatskih branitelja vrlo dobro napreduju. Ovdje su zapravo dva gradilišta koja izgledaju kako jedno. Na jednom se rade parkirališta s betonskim travnatim opločnicima. Stari i ispucani asfalt mijenjamo i stavljamo novi te uređujemo kompletnu hortikulturu. Na drugom  gradilištu uređujemo oštećene staze koje ćemo zamijeniti kamenim opločnicima i rubnjacima. Ovo će biti dugotrajno rješenje koje će dati konačan izgled po meni u jednom od ljepših parkova grada Siska. Imali smo jedan kratki zastoj s radovima na parkiralištima jer su stanari imali dodatnih zahtjeva kojima smo udovoljili jer nam je cilj da stanari koji ovdje žive budu zadovoljni. Napravljen je kompromis između zelenila, ali i činjenice da danas gotovo svako domaćinstvo ima najmanje dva automobila koje moraju negdje parkirati. Dakle, kvaliteta života, ali ne na uštrb zelenila  – rekla je gradonačelnica.

Ukupna vrijednost radova na oba gradilišta je više od 1,8 milijuna kuna.

-Ovo je jedan zahtjevan financijski zahvat, ali smatrali smo da, unatoč ograničenim sredstvima ove godine zbog  covid-krize, ovo ne može pričekati sljedeću godinu. Odlučili smo se na ovaj zahvat i kao što vidite građani su već zadovoljni radovima. Dajemo našim parkovima osvježen izgled s novim materijalima, ali opet čuvamo onaj duh izvornog izgleda kakav je bio nekada – dodala je gradonačelnica.

Nastavi li se lijepo vrijeme, radovi bi mogli završiti krajem rujna nakon čega slijedi uređenje zelenih površina.

-Sanirat ćemo travnate površine, staro i opasno drveće smo već uklonili, zasadit ćemo novo drveće i to u mjesecu listopadu kad je pogodno vrijeme za sadnju stabala. Na gornjem podestu, koji je isključivo pješački, zasadit ćemo 10 stabala, a na donjem podestu oko parkinga obnovit ćemo živice, travnate površine, zasadit ćemo stabla na mjestima na kojima su stabla uklonjena. Ovaj trg dobit će jedno novo i lijepo ruho – rekla je Morana Čulig iz trgovačkog društva Komunalac Sisak.