Sisak će postati veliko gradilište u 2016. godini kada će se izvoditi najveći dio radova financiranih poticajnim sredstvima Vlade RH putem kredita HBOR-a. Riječ je o 25 projekata za uređeniji i ljepši Sisak.
Međutim, neki su projekti završeni već i ove godine. Tako je već gotovo parkiralište ispred Osnovne škole 22. lipnja i Ulica Mate Lovraka na Brzaju koja je dobila asfalt i nogostup. Višenamjensko sportsko igralište u Petrinjskoj ulici je u izgradnji i veliki dio radova bit će gotov do kraja godine. Već su vidljivi i radovi na izgradnji šetnice koja će povezati središte grada sa Starim gradom, a planirano je da ova faza bude gotova početkom sljedeće godine.
-Bakranova je također veliko gradilište i do kraja godine asfaltirat ćemo glavnu trasu do bazilike sv. Kvirina, a biciklističko-pješačku stazu završit ćemo odmah poslije nove godine – istaknuo je pročelnik UO za gospodarstvo i komunalni sustav Domagoj Broz.
U tijeku su i radovi u Ulici Antuna Augustinčića. Jedan dio ulice bit će asfaltiran do kraja godine, a nastavak radova planiran je odmah početkom sljedeće godine. Sisak će u sljedećoj godini biti bogatiji za nova i uređena parkirališta. U siječnju sljedeće godine kreću radovi na izgradnji parkirališta kod tržnice te u Ulici A. B. Šimića dok će na proljeće započeti izgradnja parkirališta u Rimskoj, Odranskoj, Frankopanskoj i u Ulici Gustava Krkleca.
Najveći projekti koji će se realizirati uz pomoć kredita HBOR-a trenutno su u fazi izrade projektne dokumentacije, a radovi će početi sljedeće godine. Riječ je o pješačkoj zoni u središtu grada, bazenu u Capragu i klizalištu na Zibelu. Do kraja godine počinju i pripremni radovi za izvođenje biciklističke staze u južnom dijelu Rimske ulice, od Malog kaptola do Trga bana Jelačića. Tijekom sljedeće godine nastavlja se izgradnja druge i treće faze biciklističkih staza.