Zahvaljujući odličnoj suradnji Grada Siska, UNICEF-a i IKEA-e, predškolci i učenici Područne škole Hrastelnica dobili su nove i šarene prostore koji su obnovljeni i opremljeni novim namještajem i didaktičkom opremom. Tim je povodom u školi održana svečanost koju su pripremili učenici kako bi zahvalili svima onima koji su sudjelovali u projektu Sisačka šarena inkluzija u sklopu kojeg su do sada, uz Hrastelnicu, opremljene učionice u OŠ Braća Bobetko te dva sisačka vrtića.

Sisačku šarenu inkluziju  pokrenuli su Grad Sisak i UNICEF-a s ciljem omogućavanja pristupa kvalitetnom obrazovanju romskoj djeci i drugim ranjivim skupinama djece s područja grada Siska.

Predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić naglasila je danas u Hrastelnici kako je poticaj za razvoj u ranom djetinjstvu najvrjedniji dar za svako dijete, a takvih je poticaja za djecu i obitelji slabijeg imovinskog statusa, pripadnike manjinskih zajednica, kao i za djecu s teškoćama u razvoju, još uvijek premalo.

-Stoga nas iznimno veseli što je tvrtka IKEA prepoznala važnost ulaganja u rano obrazovanje najranjivijih skupina djece kako bi oni dobili jednake prilike i mogućnosti za ostvarivanje svojih potencijala kao i ostala djeca – poručila je Valentina Otmačić.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček istaknula je kako je ovo odličan projekt u sklopu kojeg je opremljen prostor PŠ Hrastelnica, OŠ Braća Bobetko i skupine u vrtićima Sisak Novi i Sisak Stari.

-Zahvaljujući našim partnerima iz UNICEF-a i IKEA-e opremili smo prostore škola i vrtića s iznosom od oko pola milijuna kuna. Ideja je najranjivijim skupinama djece omogućiti kvalitetno obrazovanje. Važno je uključivanje i ostalih, a posebno njihovih roditelja jer bez njih ovaj projekt nije održiv. Ovaj je projekt jedinstven jer promiče dobar glas o sisačkom školstvu i predškolskom odgoju – rekla je gradonačelnica.

Prostori škole i predškole u Hrastelnici opremljeni su novim namještajem i didaktičkom opremom zahvaljujući donaciji tvrtke IKEA. Glasnogovornik tvrtke Igor Štefanac naglasio je kako je IKEA odmah prepoznala projekt Sisačka šarena inkluzija, jer je usmjeren prema djeci.

-Opremili smo dvije škole i dva vrtića s našim namještajem i nadam se da će djeca u ovom novom prostoru uživati i biti kreativna – zaključio je Štefanac.