Grad Sisak i Bart Elektronika d.o.o. potpisali su Ugovor o nabavi opreme i izmjeni rasvjetnih tijela u Osnovnoj školi Viktorovac i Područnoj školi Topolovac vrijedan 791.657,50 kuna s PDV-om s rokom izvođenja od 60 dana.
Ugovor se odnosi na prvu fazu radova sveobuhvatnog projekta obnove rasvjete osnovnih škola na području grada Siska, s ciljem da se postojeća, energetski neučinkovita rasvjeta, zamijeni rasvjetnim tijelima nove generacije – energetski učinkovitijom LED rasvjetom.
-U 2021. godini očekujemo nastavak ovih aktivnosti, a i objavu natječaja vezanih uz energetske uštede, koji otvaraju mogućnost sufinanciranja, što znači i bržu provedbu za sve osnovnoškolske objekte – rekao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač.
Inače, projektom energetske obnove rasvjete bit će obuhvaćene osnovne škole Braća Bobetko, Braća Ribar, Budaševo, Ivana Kukuljevića, Komarevo, Viktorovac, 22. lipnja i područne škole Novo Pračno, Topolovac, Gušće, Hrastelnica i Greda.
U OŠ Sela provedena je kompletna energetska obnova zgrade koja je uključivala ugradnju energetski učinkovite rasvjete, a u OŠ Galdovo planiraju se radovi rekonstrukcije i dogradnje koja će uključivati kompletnu energetsku obnovu pa tako i ugradnju energetski učinkovite rasvjete.