Nakon što je proljetos završena prva faza uređenja Rimske ulice, od križanja s Ulicom I. K. Sakcinskog do pješačke zone, projekt uređenja javnih pješačkih i zelenih površina u Rimskoj ulici nastavljen je na potezu od pješačke zone do katedrale, odnosno na Trgu bana Jelačića. Radovi su počeli početkom rujna i nakon skidanja dotrajale asfaltne podloge, krajem prošlog mjeseca počelo je postavljanje novog betonskog popločenja.

Voditelj gradilišta Boris Sekulić iz tvrtke Toni Gale kazao je kako su građevinski radovi u završnoj fazi.

-Trenutno radimo na izvedbi drenaže, postavljanju rubnjaka i završnog popločenja. Ako nam vrijeme dopusti očekujemo završetak radova sljedeći tjedan – rekao je Sekulić.

Prostor će dobiti puno više zelenila nego što je bilo prije, a djelatnici Komunalca već su posadili devet crveno lisnih javora.

-Drago mi je da smo ispoštovali sve rokove što se tiče druge faze uređenja Rimske. Predstoje nam još završni radovi i uređenje zelenih površina, a sredinom studenog očekujemo isporuku urbane opreme i novih rasvjetnih stupova koji će biti isti kao u pješačkoj zoni. Idemo s identičnim vizualnim identitetom. Uređenjem ovaj prostor dobiva ne samo na kvaliteti nego i na boljoj iskoristivosti i vjerujem da će građani biti zadovoljni. Nadam se da ćemo sljedeće godine ići s trećom fazom koja će obuhvatit prostor ispred Gradske vijećnice i knjižnice i onda nam predstoji još posljednja faza uređenja Rimske  – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Na ovoj će se lokaciji i dalje nalaziti postaja za iznajmljivanje javnih bicikala uz koju će biti postavljen i stup za servis bicikala. Prema Trgu bana Jelačića napravit će se i malo parkiralište za motocikle s pet mjesta. Biciklistička staza već je premještena je na zapadnu stranu Rimske ulice.