Zahvaljujući složnim rukama osnovnoškolaca i trećoj akciji “Volim Sisak” u gradu je zasjala još jedna povišena topla gredica po norveškom modelu u kojoj će rasti voće, povrće i aromatično bilje. Gredicu su kod Osnovne škole Viktorovac postavili djelatnici Komunalca Sisak, nakon čega su se vrijedni učenici OŠ Viktorovac, zajedno s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček i njenim zamjenikom Markom Krička, „bacili“ na posao sađenja voća, povrća i aromatičnog bilja.

Norveški model toplih gredica zbog svojeg načina popunjavanja granjem, lišćem, malčem i tek onda zemljom, omogućava da se biljke održe i tijekom hladnijih dana jer se pod zemljom odvija proces pretvaranja u kompost koji otpušta toplinu i tako grije posađene biljke i njihov korijen.

Biljkama koje su zasadili moći će se služiti školska kuhinja, učenici, ali i susjedi škole. Osnovnoškolci s Viktorovca obvezali su se da će brinuti o svom mini vrtu i redovno ga zalijevati. Nakon one pored OŠ Braće Bobetko, ovo je druga visoka topla gredica posađena u akciji Volim Sisak koju je organizirao Grad Sisak.