Iseljena su i rasformirana kontejnerska naselja Prvča i HEP za stradalnike koji su u potresu ostali bez domova. Svi korisnici kontejnerskog naselja kod HEP-a preseljeni su do 18. veljače 2022., a još ranije, 22. prosinca 2021. preseljeni su korisnici kontejnerskog naselja Prvča u ulici Barice Rapić. Stradalnici koji su ostali bez svog doma u potresu premješteni su ili u druga kontejnerska naselja ili u zidane objekte u organizaciji gradskog stožera Civilne zaštite. To je rezultat odluke Grada Siska da zbog lošijih uvjeta stanovanja i lakše organizacije svakodnevnog života korisnike zbrine na primjereniji i bolji način.

„Kako kontejneri u tim naseljima nisu bili stambene namjene, mogli su poslužiti za smještanje onih koji su ostali bez kuća u potresu za prvu pomoć, ali bez odgovarajućih sanitarnih uvjeta to nije i ne može biti dugoročno rješenje. Preselili smo 26 ljudi u druga naselja, a osmero smo stambeno zbrinuli drugdje“, pojasnio je preseljenje zamjenik gradonačelnice i načelnik stožera Civilne zaštite Marko Krička.

Nakon iseljavanja iz kontejnerskih naselja Prvča i HEP, uklanjaju se ili su već uklonjeni kontejneri koji su služili kao privremeni smještaj. Trenutno se u kontejnerskim naseljima nalazi ukupno 159 osoba, stambeno zbrinutih u čvrstim objektima je 46 i to na dvije lokacije u Gradu Sisku.

Grad Sisak prijavio je na natječaj za financiranje iz Fonda solidarnosti gotovo 13 milijuna kuna troška za stambeno zbrinjavanje osoba čije su kuće i stanovi teško oštećeni u potresu u prosincu 2020. Koliko dugo će postojati kontejnerska naselja ovisi o obnovi u potresu oštećenih i neuporabljivih stambenih objekata za koju su nadležna državne institucije.