Roditelji novorođene djece od sljedeće će godine primati potporu za novorođenčad u iznosu od 3.500 kuna što je za 500 kuna više u odnosu na ovu godinu, jedna je to od odluka donesenih na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj je izglasan proračun Grada Siska za 2021. godinu u iznosu 326.466.209 kuna. U proračunu je za realizaciju ove mjere osigurano 1.050.000 kuna.

Novčanu potporu za svako novorođeno dijete ostvaruju roditelji djeteta s prijavljenim prebivalištem na području grada Siska, pod uvjetom da barem jedan od roditelja ili skrbnik novorođenog djeteta ima prijavljeno prebivalište u Sisku najmanje godinu dana prije rođenja djeteta.

Od ove godine Grad Sisak omogućio je građanima bržu i jednostavniju prijavu novorođenog djeteta te predaju zahtjeva za novčanu potporu za novorođeno dijete kroz sustav e-Građani.

Roditelji više neće morati skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati, nego će sve moći učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta. Kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica. U osobnom korisničkom pretincu bit će im dostavljeni elektronički zapis iz matice rođenih i evidencije državljanstva, uvjerenje o prebivalištu, potvrda o prijavi na HZZO te porezne olakšice.

Oni koji nisu u mogućnosti predati zahtjev za potporu kroz sustav e-Građani, mogu i dalje pisani zahtjev za potporu dostaviti u Gradsko društvo Crvenog križa u roku 12 mjeseci od rođenja djeteta.