I u Sisku je danas obilježen Međunarodni dan žena. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i ove je godine darivala žene ružama u autobusu Auto prometa Sisak, a zamjenici gradonačelnice Marko Krička i Ivica Rendulić ovaj dan posvećen ženama proveli su u društvu umirovljenica u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak.

-Primijetili smo da naše sugrađanke jako lijepo reagiraju na to pa smo se i ove godine odlučili na ovaj potez te smo ih u autubusu, uz zvuke tamburice, darivali ružama – rekla je gradonačelnica.  Iako su žene 1945. dobile pravo glasa, kako je naglasila gradonačelnica, i dalje se moramo svakodnevno boriti za istinsku ravnopravnost žena u društvu.

-Pogotovo jer imate ministricu zaduženu za ravnopravnost spolova i obitelj koja za obiteljskog nasilnika kaže „tako vam je to u braku“. Zato je važno danas poslati poruku da se o pravima svih spolova i rodnoj ravnopravnosti treba raspravljati 365 dana u godini, a na današnji dan trebamo slaviti sve žene u svom životu, bilo da su one majke, supruge, prijateljice, sestre – dodala je gradonačelnica. Naglasila je kako se u programu Sisački poduzetnik/ca ove godine posebna pažnja posvećuje i ženama, Siščankama, koje su poduzetnice ili žele biti poduzetnice te će Grad Sisak kroz ovu kreditnu liniju dodatno subvencionirati kamate na njihove poduzetničke kredite.

Zamjenici gradonačelnice Marko Krička i Ivica Rendulić čestitali su danas Međunarodni dan žena i podijelili ruže ženama u sisačkom Domu za starije i nemoćne osobe. Uprava doma za svoje korisnike je pripremila prigodan program u kojem je nastupio zbor umirovljenika i učenice Gimnazije Sisak, pa je vrijeme  proteklo ugodno u zajedničkom druženju.