U sklopu akcije „Zeleni Sisak za zeleni planet“ danas se istovremeno na više od 15 lokacija u gradu Sisku sadi 160 stabala čime će se dodatno ozeleniti gradske površine. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obišla je Trg hrvatskih branitelja te potom i Ulicu Ante Starčevića gdje su u velikim teglama posađena stabla katalpe.

-Nastavljamo prošlogodišnju akciju koja je naišla na izuzetan odaziv kod naših sugrađana. Na Trgu hrvatskih branitelja, gdje smo imali radove uređenja, morali smo ukloniti neka stara i oštećena stabla i tu sad sadimo nova stabla. U Ulici Ante Starčevića gdje smo nekad davno imali drvored kuglastih javora, posadit ćemo stabla u velike tegle. Nastojimo u svim kvartovima posaditi drveće i tako omogućiti da nam Sisak i dalje ostane ovako lijep i zelen – rekla je gradonačelnica.

Koordinator akcije „Zeleni Sisak za zeleni planet“ je tvrtka Komunalac Sisak sa svojim zaposlenicima i mehanizacijom, a uključena su gradska trgovačka društva i ustanove, kako bi zajedno promicali ekološke vrijednosti i educirali mlade naraštaje o važnosti utjecaja na okoliš.

-Imamo dosta upita i prigovora građana kada moramo srušiti stabla koja su opasna za građane ili imovinu. Mi i kad srušimo jedno stablo, uvijek se trudimo da umjesto njega zasadimo 2 ili 3 nova stabla koja će budućim generacijama donositi sve blagodati. Grad Sisak je pun zelenila i to mu daje jedan poseban identitet u odnosu na druge gradove i u tom smjeru nastavljamo dalje – rekla je krajobrazna arhitektica iz sisačkog Komunalca Morana Čulig.

Nakon današnje akcije ozelenit će se površine u Rimskoj ulici, Ulici A. Starčevića, Na Trgu grada Heidenheima i na parkiralištu tržnice Kontroba, kod vrtića Sunce, na Trgu hrvatskih branitelja, Zibelskoj ulici, Šetalištu V. Nazora, u Petrinjskoj ulici, u Novom Selu te u dvorištima škola i vrtića.