Od 1. siječnja ove godine Siščani će jeftinije plaćati odvoz smeća. Odluku o promjeni cijene usluge odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada Gospodarenja otpadom donijela je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a  cijena će biti osam posto niža u odnosu na dosadašnju.

Prema riječima direktorice Gospodarenja otpadom Sisak Sandre Divjakinje pojeftinjenje usluga odvoza komunalnog otpada omogućilo je poreznom reformom smanjenje PDV-as 25 na 13 posto, ali i stanje u trgovačkom društvu Gospodarenje otpadom Sisak. Naime, u odnosu na razdoblje od prije tri godine, GOS je uspješno financijski konsolidiran i restrukturiran, poslovanje je stabilno, pa će smanjenje PDV-a u potpunosti biti pretočeno  u smanjenje cijene odvoza  i zbrinjavanja komunalnog otpada, što će Siščani moći osjetiti u svojim kućnim budžetima.

Cijena zbrinjavanja komunalnog otpada za domaćinstvo koje ima zaduženu posudu od 120 litara umjesto dosadašnjih 50,99 kn, od 1. siječnja bit će 46,85 kn. Korisnici poslovnih prostora koji imaju zaduženu posudu od 240 litara, umjesto dosadašnjih  58,95 kn  plaćat će cijenu od 54,17 kn.

Detaljnije izmijenjen cjenik možete pogledati na web stranici Gospodarenja otpadom Sisak

http://www.gos.hr/wp-content/uploads/2017/01/Grad-Sisak_Cjenik.pdf