Gradsko društvo Crvenog križa Sisak domaćin je 21. državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje će se održati  od 11. do 14. svibnja u Sisku. Cilj natjecanja je motiviranje mladih za humanitarno djelovanje u zajednici te izmjena iskustava i ideja.

Natjecanje će obuhvaćati provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, kao provjeru znanja i vještina u pružanju prve pomoći, a u četiri dana okupiti više od 250 mladih, njihovih mentora i pratitelja iz cijele Hrvatske.

Natjecatelji će u četvrtak, 11. lipnja u 20.30 sati, u holu OŠ 22. lipnja predstaviti svoje gradove i županije. U petak, 12. svibnja, od 10 do 16 sati, na kupalištu Zibel bit će igre za natjecatelje, sportske aktivnosti i radionice, a isti dan u 19.30 sati sve će se ekipe predstaviti na sisačkom korzu.

Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa započinje u subotu, 13. svibnja u 10 sati, na sisačkom korzu, a završit će svečanim proglašenjem pobjednika u 20 sati, bakljadom natjecatelja kroz centar grada i koncertom grupe Pavel u 21 sat.