Sporazum o suradnji  na provedbi projekta izgradnje rehabilitacijskog centra Soba čuda u Sisku  na bazenu ŠRC-a Sisak potpisale su gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Dijana Smajo. Soba čuda otvorena je prije četiri godine u zgradi u Frankopanskoj ulici i bila je prva i jedina soba za razvoj senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju na području Sisačko-moslavačke županije.

Razorni potres koji je pogodio Sisak i okolicu uništio je i zgradu u Frankopanskoj ulici koja je sada potpuno neuporabljiva. Kako obnova može potrajati godinama, članovi Udruge odlučili su uz podršku zajednice i donatora graditi novu zgradu.

Kao što je pomogao i prije šest godina dodijelivši Udruzi prostor na korištenje, Grad Sisak odlučio je pomoći i ovoga puta te je darovao zemljište na uglu Gajeve ulice i Ulice Oktavijana Augusta gdje će se graditi nova zgrada Sobe čuda, a snosit će i troškove potrebnih priključaka, najavila je gradonačelnica Ikić Baniček.

-Zadovoljstvo je bilo danas potpisati sporazum o izgradnji nove Sobe čuda. Osim što su djeca i mladi u tom prostoru mogla primiti terapije, važno je i da se roditelji u tom prostoru mogu družiti, saznati relevantne informacije koje inače od nadležnog ministarstva i institucija na žalost ne mogu. Grad Sisak darovat će zemljište u blizini Kazališta 21, na uglu Gajeve i Ulice Oktavijana Augusta te snositi troškove priključaka za novu Soba čuda i, naravno, pomoći da čim prije prikupimo donatorska sredstva i sagradimo novu Sobu čuda – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

U prikupljanje sredstava i podizanje razine svijesti o problemu djece i mladih s teškoćama u razvoju uključio se i naš proslavljeni ronilac na dah Branimir Šobat Buda koji je na sisačkom bazenu oborio svoj vlastiti rekord i još jednom ušao u Guinnessovu knjigu rekorda! Držao je dah 24 minute i 33 sekunde!

Inače, Sisak je bio domaćin najboljim hrvatskim ronicima. Hrvatski Ronilački Savez kao pokrovitelj i Ronilački klub Sisak kao domaćin uz pomoć Športsko-rekreacijskog centra Sisak i Zajednice sportskih udruga Sisak organizirali su na gradskom bazenu Prvenstvo Hrvatske. Ovo je bilo prvo događanje u nizu kojim se obilježava 30 godina Športsko-rekreacijskog centra Sisak.