UNICEF i Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije predstavili su na konferenciji za medije u Petrinji rezultate programa podrške djeci s teškoćama u razvoju nakon potresa koji su pogodili ovo područje krajem 2020. godine. Potresi su oštetili prostore Udruge i doveli u pitanje pružanje prijeko potrebnih terapija za djecu s teškoćama i savjetovanja za njihove obitelji. U potresu je teško oštećena i zgrada u kojoj se nalazila Soba čuda u Sisku u koju je na terapiju senzorne integracije dolazilo osamdesetak djece.
Uz predstavnike UNICEF-a, Udruge osoba s invaliditetom SMŽ i drugih, konferenciji za medije prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač podsjetivši kako je Grad Sisak još 2015. godine za uređenje Sobe čuda dodijelio Udruzi prostor na korištenje u Frankopanskoj ulici i sudjelovao u financiranju jednog dijela radova.
-Baš kada je Soba čuda počela živjeti u svom punom intenzitetu, dogodio se potres. Želimo u Sisku napraviti novu Sobu čuda. Našli smo dobru lokaciju i rješavamo imovinsko-pravna pitanja. Čim to riješimo, vjerujem da ćemo zajedno s našim domaćinom Malom kućom i sa svima koji će se uključiti i koje ovim putem i pozivamo, vrlo brzo napraviti novu Sobu čuda kako bi i roditelji i djeca imali mjesto gdje mogu provoditi svoju senzornu integraciju – rekao je Grgurač. Podsjećamo kako su proljetos gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Udruge osoba s invaliditetom SMŽ Dijana Smajo potpisale sporazum o suradnji na provedbi projekta izgradnje rehabilitacijskog centra Soba čuda kojim je Grad Sisak Udruzi dao na korištenje zemljište na uglu Gajeve ulice i Ulice Oktavijana Augusta na kojem je planirana izgradnja nove Sobe čuda.