Sljedećega tjedna Sisak će biti mjesto susreta najboljih svjetskih vaterpolista. U utorak, 12. ožujka u 17.30 na bazenu ŠRC-a Sisak igra se utakmica posljednjeg kola Europa kup/Svjetske lige između Hrvatske i Srbije. Tim je povodom danas održana konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček zahvalila Hrvatskom vaterpolskom savezu na povjerenju koje je iskazao Gradu Sisku omogućivši mu biti domaćinom ovako značajnog sportskog susreta u godini kada Sisak nosi titulu Europskog grada sporta.

-Siščani su poznati kao gostoljubivi domaćini koji žive za sport i do sada smo se već dokazali u organizaciji značajnih sportskih utakmica i vjerujem da će Siščani iskazati dobrodošlicu i jednoj i drugoj reprezentaciji. Očekujem da će Barakude ovdje u Sisku imati više sreće nego u zadnjem susretu sa Srbijom. Pozivam sve na ovaj sportski spektakl, ulaznica još uvijek ima – naglasila je gradonačelnica.

Iako su obje reprezentacije već osigurale ulazak u završnicu, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin najavljuje da u Sisak stižu najbolji igrači i jedne i druge reprezentacije.

-Bit će to pravi sportski spektakl, jer igra se utakmica između najboljih svjetskih momčadi, aktualnih olimpijskih prvaka reprezentacije Srbije i aktualnih svjetskih prvaka reprezentacije Hrvatske. Ovo je utakmica za prestiž, za prvo mjesto i u bazenu ćete vidjeti najbolje svjetske igrače. Siguran sam da ćemo u Sisku uživati u jednoj lijepoj utakmici i našoj pobjedi – dodao je Drnasin te je čestitao Gradu Sisku na naslovu Europski grad sporta i Vaterpolo klubu Siscia na odličnoj suradnji i 25-oj obljetnici igranja vaterpola u gradu Sisku.

Na popisu kojeg je objavio izbornik Ivica Tucak nalazi se i jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca i igrač zagrebačke Mladosti Ivan Buljubašić koji je također bio danas u Sisku povodom ove utakmice.

-Utakmica je za prestiž jer smo se već plasirali na završnicu Europa kupa, igramo doma i to nam daje jednu dodatnu težinu i motiv da pobijedimo ovu utakmicu. Ovo su najljepše utakmice za igrati jer imate s jedne strane aktualne olimpijske prvake i s druge strane aktualne svjetske prvake – rekao je Buljubašić.

U nedjelju je okupljanje reprezentacije, a u ponedjeljak će Barakude na sisačkom bazenu održati otvoreni trening od 11 do 12.30 sati na kojem predstavnici medija mogu slobodno snimati i fotografirati, a izbornik i igrači bit će slobodni za izjave za medije odmah nakon završetka treninga.

Ulaznica još ima i možete ih kupiti putem interneta na stranicama Ticketshopa ili na Gradskom bazenu u Caffe bar “Aqua”. Cijene ulaznica su tribine A 50,00 kn, stolice 50,00 kn, galerija B (stajaće pozicije) 30,00 kn, tribina C i B 40,00 kn.

Link za kupnju ulaznica: https://www.ticketshop.hr/hr/e/hrvatska-srbija/2282/